Sigma Lavpris

Sigma Lavpris

Enerhaugen ligger fredelig til på en høyde over Grønland. Der det en gang var små trehus og trange gater, bygget OBOS i perioden 1962-1965 de omstridte høyblokkene som ruver på høyden og skuer ut over byen. I Enerhauggata har Sigma Lavpris ligget her til glede for områdets beboere siden 1964.

Sigma Lavpris
  • Enerhauggata 1, 0651 Oslo
  • Telefon: 22 19 32 29
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 09:00-19:00
    Lørdag 09:00-18:00

Lehmber Singh Dahia har hatt butikken som sitt levebrød siden 1987, men sier det nå går mot slutten etter at Rimi etablerte seg bare et steinkast unna for noen år tilbake. Han alene kan ikke kjempe mot den mektige kjeden, og til tross for mange stamkunder blir det stadig færre i dørene på Sigma. Hadde det ikke vært for en stabil leieavtale med borettslaget hadde butikken for lengst vært historie, forteller en oppgitt innehaver.

- Problemet er at Rimi kan drive med tap og fortsatt holde ut i mange år, og på den måten presse ut de små aktørene. Jeg er usikker på om jeg holder dette gående lenger enn ut året, sier Dahia.

Til tross for mange stamkunder, begynner flere av beboerne her å bli gamle, og med de lange trappene som er typiske for leilighetene i høyblokkene blir det vanskelig for de eldre å kunne bli boende etterhvert som kroppen svekkes. Mange av de nyinnflyttede har dessverre ikke samme forholdet til butikken, og mange velger i stedet Rimi eller andre butikker i nærheten.

Forsvinner Sigma, forsvinner også et møtepunkt for folk i området. Her er det satt opp en liten sittegruppe for en kopp kaffe, og Dahia har alltid tid for en prat. Den personlige servicen er noe du ikke får på de store kjedebutikkene.


1 Comment


  1. Jøss. Bodd like ved i snart 10 år, men aldri sett denne butikken! Morsomt.

Leave a Reply