Løkkas raskeste engel

Løkkas raskeste engel

I en sidegate til Schous plass ligger Angel’s Speed Equipment. Innehaver Engle hadde etter flere utenlandsbesøk sett seg lei på at ikke Oslo hadde en butikk etter hans smak – med rockabilly, 50-tallsmote og byens største utvalg i hårvoks. Så hva er vel da bedre enn å starte opp selv?

Angel’s Speed Equipment
  • Rathkes gate 7, 0558 Oslo
  • Telefon: 22 37 79 90
  • Internett: a-s-e.no
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 10:00-18:00
    Lørdag 11:00-16:00

Med oppstart i 1999 begynner butikken å få noen år på baken. Men det kunne blitt en brå slutt – i 2002 troppet nemlig en sunnmøring bråkjekt inn i butikken og sa: «Nå trenger du ikke pusse opp eller gjøre noen endringer i butikken – jeg har nemlig kjøpt hele gården og kontrakten vil sies opp!» Som lyn fra klar himmel for Engle, som også bodde i gården. Beboerne gikk til sak og forsøkte selv å få kjøpt hele bygården i fellesskap, men rundt juletider samme år måtte de til slutt gi opp. Butikklokalet i Jens Bjelkes gate 6 ble omgjort til en leilighet og alle beboerne ble kastet ut.

Men i all hast, eller på 1-2-3 som innehaveren selv sier, åpnet butikken på nytt 01.02.2003 – bare et steinkast unna i nye lokaler. I Rathkes gate 7 har sjappa nå ligget i snart 10 år, og ingen ting tyder på at det ikke blir i nye 10. Leieprisene i Rathkes gate er lave, og næringslivet er variert. Ikke en eneste kjedebutikk eller storkiosk er å finne.

«Vi har alle mulige kunder her, og inntektene følger økonomien i samfunnet ellers. Litt opp og ned i perioder, men det går da så absolutt rundt.»

Engle er på hei med de fleste som går forbi butikken, og en uformell og laidback tone, gjør at kundene heller ikke lar seg stresse. Han forteller om besøkende som er overlykkelige over å kunne prøve et par bukser uten ivrige selgere.

«Her kan kundene komme å prøve jeans i eget tempo, uten at de får svetteperler på leppene av salgstriks og mas.»

På nesten 100 m2, er hyllene fylt med alt fra badeender til boots. «Den går i over 30″, reklamerer han til noen ungdommer som kikker på en elektrisk sykkel som er for salg utenfor. Det er også klær i alle varianter. Jeans, skjorter, gensere eller undertøy. Eller bøker. Eller plater. Eller kunst. Det er utrolig hvor mye rart som har fått plass. Siste nytt er nå telefonrør i gull til mobiltelefonen.

Butikken kan også skilte med et voksent utvalg i hårprodukter. I tillegg fører Engle som en av de få i byen DAX-shampoo – alle som har prøvd DAX-voks en gang i ungdommen vet hvor essensielt dette er.


Leave a Reply