Mot slutten for Marios dagligvare

Mot slutten for Marios dagligvare

Helt siden 1981 har Mario Caroprese og kona drevet sin lille kolonial på Adamstuen. Men nå går det mot slutten for den lille butikken, etter 31 år i bransjen. Presset fra de store kjedene gjør det svært vanskelig å drive i området.

Marios dagligvare
  • Ullevålsveien 79, 0454 Oslo
  • Telefon: 22 60 57 05
  • (S T E N G T)

Med utsikt mot idylliske «Idioten» ligger den lille butikken som har spesialisert seg på italienske delikatesser. Innehaver Caroprese tar selv inn en rekke oster fra gamlelandet, og kan blant annet tilby herlig pecorini og parmesan. I tillegg fører han flere sorter pølse, skinker og italiensk iskrem.

Tidligere var det nesten ingen i Oslo som kunne tilby dette, og kunder fra hele byen strømmet til. Men i dag er mange av disse produktene også å finne i tradisjonelle dagligvarebutikker, sier Caroprese.

Han har også en ordning der han leverer varer på døren til kunder i nærområdet, og da i all hovedsak til eldre. For mange er leveringen fra den røde varebilen dagens lille høydepunkt.

Det lille butikklokalet fikk han kjøpt for over 20 år siden, og han har derfor kunne drive med stabile og trygge forhold. Han forteller at det tidligere var en rekke småbutikker i området, men de har alle kastet inn håndkledet opp gjennom årene. Nå går det mot slutten for Mario også. Lokalet skal han pusse opp og leie ut. Det er ikke lenger mulig for han å kjempe mot de mange kjedebutikkene.

I tillegg drar mange familier i området til store sentre og supermarkeder, der de handler inn for hele uken, forteller han.

Nabolaget blir med dette en butikk fattigere, og de faste kundene må finne seg en ny nærbutikk. Den gode servicen vil nok av mange bli savnet.

PS! Navnet «Idioten» kommer av en institusjon som tidligere lå motsatt av parken i General Birchs gate. «Anstalt for åndelig abnorme børn» skulle ta seg av utviklingshemmede barn, eller idioter som de ble kalt på folkemunne.


Leave a Reply