Musikk i hundre

Musikk i hundre

Trekkspilleksperten fremfor noen har gitt Hornaas i Storgata rykte som en av landets beste musikkbutikker. Med en historie som går over hundre år tilbake er det et lite skattekammer innenfor dørene.

Hornaas Musikk
  • Storgata 43, 0182 Oslo
  • Telefon: 23 32 77 70
  • Internett: www.hornaas.no
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 09:00-17:00
    Lørdag 10:00-15:00

Ragnvald A. Hornaas etablerte i 1908 sin butikk, etter å i flere år ha vært rundt på gårdene rundt i Sør-Norge i et forsøk på å selge sine varer.

- Han solgte blant annet briller – han hadde kun to varianter: Den klassiske colabunn-brillen og en brille med helt vanlig glass. Trikset var å få kunden til først å prøve colabunn-brillen – da så de jo ingen ting! Varianten med vanlig glass var da et enkelt valg i en tid da briller var siste skrik. Salget gikk strålende, så han må ha vært god til å prate for seg. I tillegg hadde han et utvalg av klimpreinstrumentet harpeleik, forteller Torbjørn Vikstvedt hos Hornaas.

Heldigvis la Hornaas brillesalget på hyllen, og fokuserte i stedet på musikken. Det var i starten særlig trekkspill som var butikkens spesialitet. Med tiden gikk man etter hvert over til å selge alle slags instrumenter, plater og noter. I 1929 flyttet butikken til de større hjørnelokalene på samme adresse, Storgata 43, der butikken har ligget siden.

Hornaas Musikk holder i dag stand med både felemaker, gitarmaker, blåseverksted og trekkspillreparatør. Dette kombinert med et utrolig vareutvalg, kunnskap og vennlig service gjør at butikken etter over 100 år i bransjen kan konkurrere mot kjeder og andre aktører. Ekspertisen er helt unik, og med kunder som Finn Kalvik og Arve Tellefsen er det helt nødvendig med de beste folkene.

Interiøret er herlig utdatert, med bøttevis av kulturhistorie i veggene. Kunder fra hele landet kommer stadig innom det som sannsynligvis er landets hyggeligste musikkbutikk.


Leave a Reply