Sima frukt & tobakk

Sima frukt & tobakk

Det er nesten så man går forbi det lille lokalet i Markveien. Klemt mellom et bakeri og en blomsterbutikk er det lett å overse. Men dette er kiosk av den gode, gamle sorten. Med pølser, tobakk og tippekuponger.

Sima frukt & tobakk
  • Olaf Ryes plass 3, 0552 Oslo
  • Telefon: 22 37 79 05
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 07:00-19:00
    Lørdag 09:00-18:00
    Søndag 09:00-18:00

Hvorfor mange av disse sjappene også har frukt i navnet er ikke godt å si, men det henger vel igjen fra gamle dager. På slutten av 50-tallet var det visstnok over 700 tobakkskiosker i Oslo. I dag er det nesten igjen igjen.

Det er en eim av tobakk i det lille lokalet. Her finnes hverken calzone, sushi eller cup cakes. Men så er vel ikke dette heller målgruppen. Innehaver Ivar Gustavsen forteller han har holdt på i rundt 25 år. Det er ikke noen big buisness, men det har med tiden blitt en livsstil.

- Hadde jeg ikke eid lokalet, ville det ikke vært mulig å drive. Før hadde jeg kun kioskvarer, men nå er også Tipping og Rikstotto en viktig del av driften. Rik blir jeg uansett ikke.

Det er mye stamkunder hos Sima. Det kommer folk fra hele byen, men de fleste bor i området. Gustavsen forteller om tiden da mange av Grünerløkkas beboere ikke hadde råd til å reise på ferie. I dag er det merkbart mindre mennesker i gaten når feriene avvikles etter som stadig mer velstående mennesker etablerer seg i området.

- Jeg holder uansett til helsa tar meg!


Leave a Reply