Tegneserienerdens himmelrike

Tegneserienerdens himmelrike

Det har gått mer enn 30 år siden Åge Bjarkøy startet opp i tegneseriebransjen. Han har lekt med tanken på å gi seg i over 10 år, men det er en avhengighet han ikke blir kvitt.

Spøk & spenning
  • Helgesens gate 10, 0553 Oslo
  • Telefon: 22 38 20 05
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 10:00-17:00
    Lørdag 09:00-15:00

Spøk & spenning hadde tidligere store lokaler i Thorvald Meyers gate, men stadig økende leiepriser gjorde at butikken for 6 år siden ble flyttet til dagens adresse. Lokalet hadde Bjarkøy kjøpt som lager mange år tilbake, da området var preget av lave priser og forfall.

- Nabogården her lå til salgs for et par millioner. Ingen var interessert. Den gikk til slutt for prisen av en middels stor leilighet i det samme bygget i dag.

Til tross for at området har fått et stort løft, mener han det ikke bare positivt med endringene som har skjedd. Stadig flere unge mennesker bor i området, og gjerne bare noen få år mens de studerer. Dette fører til stadig flere restauranter og barer tar over i lokaler som tidligere hadde handel.

- Det finnes fortsatt hyggelig steder, men jeg liker meg best i de litt roligere sidegatene.

Spøk & Spenning har i tillegg til et vanvittig antall gamle tegneserier, også film, cd og vinyl for salg. Særlig det siste har nærmest fått en renessanse etter at formatet i mange år var avskrevet som dødt. Det er også mulig med innbytte, men det skal være av en viss alder.

Det er alle slags folk innom lokalet, men Bjarkøy mener den nye generasjonen er tapt. Dataspill og internett vinner kampen mot de gamle serieheftene.

- Før var det far som ventet utålmodig utenfor butikken på sønnen som lette i hyllene. I dag er det omvendt. Sønnen står utenfor og maser på far om at han snart må komme.

PS! Se også denne videoen fra butikken. (Lupae Media © Høgskolen i Oslo 2010)


Leave a Reply