Grønlands herrefrisørmester

Grønlands herrefrisørmester

Freddy Larssens frisørsalong er som en reise tilbake i tid. Han har holdt stand på Grønland siden 1971 og lite er endret siden den gang. Til tross for stadig flere konkurrenter i området strømmer det på med kunder.

Grønland Herrefrisør
  • Grønlandsleiret 47, 0190 Oslo
  • Telefon: 22 17 38 07
  • Åpningstider:
  • Mandag – fredag 10:00-17:00

Iført en blå frisørfrakk står Freddy Larssen og klipper en kunde. Salongen åpnet en vårdag i 1971, og har vært i drift siden. Interiøret er herlig utdatert. Gamle bilder fra området og solblekede plakater med 80-tallets hippeste frisyrer. Timebestilling har det aldri vært – her teller kun personlig oppmøte. Til tross for dette, har kundene er merkverdig evne til å fordele seg relativt jevnt utover åpningstiden.

Ved første besøk kan man kanskje undres hvorfor det er innredet med 2 frisørstoler – det er jo kun Freddy på jobb?

- Jeg kjøpte inn 2. Så bytter jeg bare når den ene blir slitt. Dessuten er det ikke plass til kundene i sofaen om man bruker den innerste stolen. Så da bare ble det sånn.

Larssen har sett endringene området har vært gjennom de siste 40 årene. Da Fellesmeieriet flyttet ut i 1976. Det nye politihuset i 1978. Innvandringsbølgen. Oppturene. Nedturene. Freddy Larssen var der.

- Det er mye gamle stamkunder som kommer innom, men i det siste har det også kommet til en del yngre.

Disse unge menneskene er et tydelig tegn på de store omveltningene som skjer i området. I takt med den store Bjørvika-utbyggingen blir Grønland stadig mer populært hos et mer ressurssterkt publikum. Pengesterk ungdom overtar boliger som tidligere huset innvandrere. Til tross for et fortsatt svært fargerikt byliv, har området en synkende andel innvandrere. Dette er mye av det samme som skjedde på Günerløkka for 15 år siden, og er kjent som gentrifisering.

Selv om Grønland må ha Norges største tetthet av frisører, er det fullt kjør hos Freddy Larssen. Prisene for en herreklipp er 240 kroner. Litt over de andre i området, men fortsatt en rimelig penge.

- Og da får du i tillegg en røverhistorie fra området på kjøpet!


Leave a Reply