Jesus, tøfler og andre snurrepiperier

Jesus, tøfler og andre snurrepiperier

I Markveiens minste lokale ligger Grünerløkkas kanskje største skattekammer.

Dukkehjem
  • Markveien 56, 0550 Oslo
  • Åpningstider:
  • Mandag 12:00-19:00
    Torsdag 12:00-19:00
    Forøvrig åpent når Gudrun føler for det

- Tror du på Jesus, sier Gudrun på kav totendialekt i det jeg kommer inn døren.

Det blir med en gang tydelig dette ikke er noen vanlig butikk. I strikket tøy fra topp til tå sitter Gudrun Langdalen foran peisen i det bitte lille lokalet nederst i Markveien. Prislapper finnes ikke. Men dette er også den typen butikk der prisene taes på sparket – og nåde den som prøver å prute! Gudrun er tøff i forhandlingene.

Til tross for at Gudrun har passert 80 år og vel så det, styrer hun Dukkehjemmet med jernhånd. All betaling er kontant, og i god gammel kremmerstil er pengene trygt plassert i en rompetaske. Både ung og gammel er innom butikken. Men hvilke kunder hun liker best er det liten tvil om.

- De gamle bare titter. De kjøper aldri noen verdens ting!

Som navnet på butikken antyder, er det gamle dukker som virkelig interesserer Gudrun. Hun har samlet i over 40 år, og samlingen ble etterhvert så stor at hun sammen med mannen like gjerne kjøpte et hus på Toten og etablerte et dukkemuseum.

Selv om Gudrun forlengst har nådd pensjonsalder, synes hun det er mye bedre å drive butikk enn å sitte hjemme. Butikken har åpent mandag og torsdag. Og kanskje lørdag. Men egentlig bare når hun selv vil. Det er uansett kun èn eneste ting du kan være sikker på i denne butikken: Det er Gudrun som er sjefen!


Leave a Reply